Waarom SharePoint goede punten scoort

| 7 maart 2022

Op zoek naar IT-oplossingen om de efficiëntie en productiviteit van uw bedrijf te verhogen in tijden van hybrid working? Wie niet! Bedrijven bezinnen zich massaal over hoe ze een echte digitale werkplek kunnen creëren waar iedereen in alle veiligheid altijd en vanaf elke plek kan werken. Dit betekent dat data en bestanden altijd beschikbaar moeten zijn en dat u ze best op één plek groepeert. Ook de nood aan een deugdelijk documentmanagementsysteem is groot. SharePoint biedt een uitstekende oplossing voor dit alles. De tool geeft kracht aan zowel kleine als grote organisaties uit allerlei sectoren over de hele wereld. Straks ook aan de uwe?



Inhoud (Leestijd: 3 min)

  • Wat is SharePoint?
    • Intranet
    • DMS
    • Vlotter Samenwerken
    • Ingebouwde analyses
    • Naadloze integratie
    • Mobiele app

Wat is SharePoint?


SharePoint is een krachtig platform voor een efficiënte bedrijfswerking. De tool werd ontwikkeld door Microsoft als onderdeel van Microsoft Office 365. SharePoint heeft een impact op zowel de samenwerking onder collega’s als op die met externe partijen. De tool ontfermt zich over document- en workflowmanagement, informatie delen, projectmanagement, etcetera. Als digitaal platform kan SharePoint gebruikt worden om op een veilige manier data en bestanden op te slaan, te delen, te organiseren en realtime te bewerken. De tool kan de productiviteit van uw organisatie een enorme boost geven.
 

Intranet

SharePoint kunt u tevens gebruiken als een veilig intranet waarmee u iedereen in uw bedrijf op de hoogte houdt van nieuws, en waarmee u ook interessante bronnen of specifieke applicaties deelt. Ook als intranet heeft SharePoint dus heel wat troeven die uw organisatie helpen groeien.

 

DMS

SharePoint is ook een ideaal documentmanagementsysteem (DMS). Als beveiligd platform biedt het de perfecte basis voor het verzamelen, delen en bewerken van informatie en data. Uw medewerkers kunnen op een eenvoudige manier documenten aanmaken, terugvinden en delen. SharePoint beschikt ook over een handig versiebeheer, zodat het overzicht omtrent aanpassingen in een document steeds bewaard blijft. Uw medewerkers hoeven dus geen kostbare tijd meer te verliezen aan het oeverloos scrollen in mailverkeer om tot de juiste informatie en documenten te komen.

 

Vlotter samenwerken

Samenwerken met collega’s en externe partijen is niet altijd eenvoudig als u niet beschikt over een centraal platform voor het delen en simultaan bewerken van informatie. Met SharePoint kunnen medewerkers zonder problemen samenwerken aan bestanden en nieuwe informatie uitwisselen. Alle documenten en bewerkingen worden rechtstreeks opgeslagen in de cloud. Gesynchroniseerde toestellen beschikken zo steeds over de meest recente versies van bestanden.

 

Ingebouwde analyses

SharePoint beschikt over ingebouwde analyses. Zo kunt u nagaan hoe vaak bepaalde pagina’s bekeken zijn, welke tools veel gebruikt worden en welke zoektermen het vaakst ingegeven worden. Aan de hand van deze analyses krijgt u een beter inzicht in de manier waarop uw medewerkers werken. Dat kan handig zijn om uw pakket aan IT-oplossingen te optimaliseren.

 

Naadloze integratie

Natuurlijk kunt u SharePoint naadloos integreren met andere tools van Office 365, zoals Word, Excel, PowerPoint, Power BI, Power Apps en Power Automate. Ook met Microsoft Teams en OneDrive kunt u de krachten bundelen. Zo zijn bestanden die u in Teams bewaart steeds beschikbaar in SharePoint en heeft elk Teams-kanaal een SharePoint-teamsite.

 

Mobiele app

Tot slot beschikt SharePoint, net als Teams, over een mobiele applicatie. Uw medewerkers hebben dus altijd toegang tot de recentste versies van documenten en bestanden, waar ze ook zijn. De mobiele app weet de sowieso al grote meerwaarde van SharePoint voor zowel medewerkers, klanten als externe partijen dus nog te versterken.


Wilt u meer weten over hoe SharePoint kan bijdragen aan de productiviteit van uw bedrijf? Neem dan spoedig contact met ons op!

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsletter en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en nieuwsartikelen. 

Inschrijven

Blogs

Blogs

Hoe duurzaam zijn datacenters en clouddiensten?

Steeds meer bedrijven verhuizen hun IT-infrastructuur naar de cloud. Clouddiensten bieden organisaties immers meer flexibiliteit, wat extra aantrekkelijk is in tijden van onzekerheid. Maar zijn clouddiensten en de bijbehorende datacenters ook...

Webinars

Webinars